Van moeten naar ont-moeten, in Noorwegen

Boek: Van moeten naar ont-moeten, in Noorwegen​

In dit boek neemt Kelly ons niet alleen mee op haar reis naar Noorwegen, maar ook op haar persoonlijke reis. Het vergt moed en kwetsbaarheid om de lezer inkijk te geven in haar gedachtegang. Deze pure, eerlijke afwisseling tussen reisdagboek en inzichten maakt van het boek een echt pareltje. We leren haar, en de weg die ze heeft afgelegd, beter kennen en mogen meegenieten van haar reis- en levensverhaal. Een verhaal met ups en downs, wat het heel herkenbaar maakt. Zoals zij het zegt ‘je bent niet alleen’. Dit boek leest als een gids. Niet enkel een reisgids (ik krijg instant zin om ook naar de ‘hytte’ in Noorwegen te trekken ), maar een gids die ons meeneemt op de reis in onszelf. Met haar goed gekozen vragen, doet Kelly ons nadenken over ons eigen leven en de keuzes die we hierin kunnen maken. Wat het bijzonder maakt, zijn de verschillende lagen van het boek. Bij elke keer dat ik het boek las, zag ik een nieuwe invalshoek die op dat moment toepasbaar was in mijn eigen leven. Ik wens het iedereen toe, om met dit boek aan de slag te gaan en op zoek te gaan naar rust en evenwicht in je leven. LaaD je ge-rust met rust, hier, of in Noorwegen.

Voorwoord:

Nederland, 16 september 2022

 “Dus ik begin te lopen, te sprinten, te puffen, te zweten. Lopen, lopen, lopen…
Damn! Dit is echt ver. Ik zie het in de verte, D82. Staat het vliegtuig er nog? Ik kan het niet zien!
Ik zie niemand bij de gate, snel de trappen naar beneden, lopen lopen… En daar zie ik nog een medewerkster staan. “Rustig rustig maar, je bent nog op tijd.”
Buiten adem, helemaal op van de stress, mijn hart bonkend in mijn keel, mijn handen op mijn knieën, trillend, hijg ik even uit bij deze dame. En het enige wat ik kan zeggen is, “Ik denk dat ik ga huilen, ik ben zo blij.”
“Ooh, doe maar rustig hoor, het duurt toch nog een hele tijd alvorens we de deuren sluiten, we hebben sowieso vertraging.”
“OK” krijg ik nog net gezegd. “Piep”, en ik mag door de tunnel naar het vliegtuig.
Ik kijk de stewardess met zo’n opluchting en tranen in mijn ogen aan, dat ze spontaan vraagt of ik een glaasje water kan gebruiken. “Nee, het is wel goed, ik moet gewoon even bekomen.” “Wij zijn erg blij dat u het gehaald heeft.”
Het vliegtuig zit al propvol passagiers, en wandelend door de middengang, nog een traan wegvegend, zie ik hier en daar wat glimlachjes en een “Yes, we know how you feel”. De theme-song van Gladiator hoor ik stilletjes spelen in mijn achterhoofd. Het voelt als een echte overwinning.

Ik wist toen natuurlijk niet, wat er nog zou komen…

Kelly Berkmans

Kelly Berkmans

Kelly Berkmans (Lommel, 1985) is Ontspannings- & Loopbaancoach, Yoga Nidra Teacher en de stem en oprichter van de Take a break app. Ze geeft ook seminaries en organiseert een Take a Break Retreat met als centraal thema: meer rust en ontspanning integreren in je leven.
In het verleden heeft ze geworsteld met een posttraumatische stressstoornis , depressie en burn-out. Haar lichaam stond constant “AAN”, klaar om te vechten of te vluchten.
Ze had nooit leren ontspannen of rusten, maar besefte dat dit juist de sleutel was naar een betere levenskwaliteit. Als HSP (hoogsensitief persoon) komt alles ook nog eens twee keer zo hard binnen, het was voor haar hoog tijd om een andere weg te gaan bewandelen.

Kelly besloot zich daarom te verdiepen in stress, hoogsensitiviteit, rust en ontspanning.
Ze vond meer en meer rust in haar hoofd en de verbinding terug met zichzelf door mindfulness , Mind-Walk, meditatie , Bikram Yoga, Pilates, Yoga Nidra, de natuur, ademhalingsoefeningen, visualisaties,…
Haar grote inspirators zijn o.a. Deepak Chopra, Dr. Wayne Dyer, Michael Pilarczyk, Eliane Bernhardt, Swami Satyananda Saraswati, Louise Hay en Brené Brown en ze verslond allerlei boeken en opleidingen over hoe je moeiteloos vanuit rust en ontspanning kan leven en werken.
Ze leerde over het bewustzijn en het onderbewustzijn, het sympatisch en parasympathisch zenuwstelsel, de biochemische processen in ons lichaam , de Universele Wetten van energie, overvloed,…

Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te begeleiden naar meer rust en ontspanning, naar een moeiteloos leven van vertrouwen en overvloed.

Om jou te helpen om dagelijkse rust- en ontspanningsmomentjes in te lassen, om een betere levenskwaliteit te krijgen, stressklachten te verminderen en minder te piekeren heeft ze de Take a Break app ontwikkeld. Kijk voor meer informatie op www.itakeabreak.be of download de app gratis in de App Store of Google Play Store.

Ben je benieuwd naar (online) opleidingen om je nog meer te verdiepen in van moeten naar ont-moeten en Take a Break retreat?
Neem een kijkje op www.itakeabreak.be.

Lieve jij, did you already “Take a Break” today?